Auto rijschool Wim Ummenthum

 
 

  Rijles in een automaat. 

Je kunt bij onze rijschool ook rijlessen volgen in een automaat. Auto’s waarbij je niet meer zelf hoeft te schakelen en koppelen worden de toekomst. Door de toepassing van andere energiebronnen dan benzine en diesel worden steeds meer auto’s uitgerust met een automatische versnellingsbak en koppeling. Een op de drie nieuw verkochte auto’s is nu al een automaat en dat aantal stijgt heel sterk!

Auto’s met automaat hebben vaak een verkeerd imago. Vaak wordt gedacht dat automaat rijden iets is voor oude mensen en dat het slome bakken zijn. Niets is minder waar. Het rijden in een automaat is veel veiliger, minder vermoeiend, het rijden van de toekomst, en makkelijker aan te leren!

Als je nog nooit gereden hebt is heb best wel ingewikkeld dat je tijdens je eerste rijlessen alles tegelijk moet doen: sturen, gas geven, remmen, schakelen, koppelen en op anderen letten in het verkeer. Dit kan veel gemakkelijker! Wij bieden je de mogelijkheid om je eerste lessen in de lesauto met automaat te rijden waardoor je je alleen maar hoeft te sturen, te remmen en gas hoeft te geven. Je hoeft het ingewikkelde schakelen en koppelen er nog niet bij te doen. Als je dit gedeelte na  een aantal lessen goed beheerst, zou je in de schakelauto verder kunnen gaan.

Als het automaat rijden je goed bevalt, zou je ook alle onderdelen die je moet aanleren in de automaat kunnen leren. Zo zal je je die onderdelen makkelijker eigen maken en zal je je sneller vertrouwder voelen in het verkeer. Als je alle onderdelen in de automaat goed beheerst, ga je in de schakelauto verder om het schakelen en koppelen erbij te leren.  Waarschijnlijk zal je als je het op deze manier aanleert minder lessen nodig hebben dan wanneer je vanaf het begin het schakelen en koppelen erbij had moeten doen..

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om, wanneer je alle onderdelen in de automaat goed beheerst, het examen in de automaat af te leggen. Je krijgt dan een rijbewijs waarmee je alleen in een automaat mag rijden.

Als je het automaat rijbewijs hebt gehaald kun je er voor kiezen om ook het schakelrijbewijs te gaan halen. Je zal dan een beperkt aantal lessen nodig hebben om het schakelen en koppelen onder de knie te krijgen waarna je opnieuw examen doet. Als je dan slaagt mag je alle auto’s rijden!

Wij geven de automaat rijlessen in een VW Golf. De schakelauto’s die we gebruiken voor de rijlessen zijn ook VW Golf. Zoals je ziet bieden wij je alle mogelijkheden! Aan jou de keuze op welke manier jij wilt leren autorijden! 


Als je graag je hele rijopleiding helemaal in de automaat wil gaan volgen of slechts de eerste paar rijlessen wil volgen in de automaat, geef dit dan aan bij je aanmelding. 

Onze automaat, de golf 7